Din kundvagn är tom
Se kundvagnen
Till kassan

Be-Ge:s väg

Nu är boken om Be-Ge:s historia här! Bror Göthe Persson övertog en bilverkstad i Oskarshamn vilken senare utvecklades med olika biverksamheter. Den största blev karosserifabriken med tillverkning av den välkända Be-Ge hytten vilken var ojämförlig marknadsledare under många år. Efter försäljningen till Scania utvecklades koncernen med stoltillverkning och bilförsäljning samt flera andra verksamheter.
Författaren Stefan Anderssons ord:
”Be-Ge hytten är legendarisk. Den banbrytande hytten var ett andra hem för tusentals chaufförer under flera decennier. När den fjädrande förarstolen kom innebar det en revolution för arbetsmiljön, många ryggar har sparats med Be-Ge:s unika innovationer. Nu är det fyra och ett halvt decennium sedan Bror Göthe Persson sålde sin hyttfabrik till Scania. Fabriken producerar idag hytter till alla Scanias lastbilar och är en av deras största anläggningar. 
Under bokens skapande blev jag snart medveten om att Be-Ge:s historia var så mycket mer. Bror Göthes entreprenörsanda var ytterst få förunnade och idag skulle hans gärningar över huvud taget inte vara genomförbara. Samhällets regelverk och maskineri är alldeles för komplext för en mans verk. Det är därför viktigt att föra vidare historien om hur Bror Göthe Persson och andra driftiga och orädda personer med humana värdegrunder byggde upp det här landet. Med stolen som kärnverksamhet leddes Be-Ge vidare av andra och tredje generationen inom familjen till en idag välmående koncern.
Det har varit oerhört intressant och inspirerande att få sätta sig in i familjen Perssons livsverk tillsammans med många duktiga och lojala medarbetare. Att få skriva boken har varit en ära för mig.”
Boken skildrar hela historien till dags datum. Den innehåller 123 rikligt illustrerade sidor.


280.00 kr

© Copyright Alutrans