Din kundvagn är tom
Se kundvagnen
Till kassan

Det ska bärgas i tid

 

DET SKA BÄRGAS I TID

 

Boken om Rikstvåans historia

 

 

 

Att skildra vardagsjobbet på ett fängslande sätt är inte enkelt. Ofta är det glamourlöst och ointressant för den som inte är invigd. Men det finns undantag, och det är boken DET SKA BÄRGAS I TID utgiven av Rikstvåans Service. Den utkom 2009 och första upplagan såldes snart slut. Nu är en andra upplaga färdig.

 

Författaren Lennart Andersson skildrar livet med sin service- och bärgningsfirma som startade 1954. Den verkade längs med en av landets mest trafikerade och olycksdrabbade väg Rikstvåan, senare Europaväg 6 på västkusten. Bildarkivet är stort och i bokens 250 A4-sidor finns drygt 400 av dem. De är inte de värsta, bilderna kan ändå aldrig återge det som familjen Andersson upplevt längs vägarna. För den som inte visste det är bärgningsbilen något som går att använda till det mesta. Det har även handlat om att bärga flygplan, hus och maskiner av alla de slag som har hängt i kroken. Säkerhetsförebyggande verksamhet har man också sysslat med. I många år jobbade man tätt tillsammans med Volvos haverikommission med syfte att skapa säkrare fordon. Som bonusmaterial kan ett par kapitel betraktas om när gamla Rikstvåan förbi föräldrahemmet blev landets hittills enda kulturminnesväg och när kungen kom på besök under ett veteranrally.

 

Historian är ingen spekulation i ond bråd död. Man har på ett mycket balanserat sätt redogjort för ett yrkesliv, på gränsen till ett kall, inom bilismens baksida. Men likväl något som måst ha utförts och det har skett med all möjlig mänsklig omtanke av de inblandade hos Rikstvåans Service. Boken rekommenderas till dem som har någon anknytning till bilismen, det vill säga alla!

 

Pris 380:-

 

 

 

Porto tillkommer, skickas i skyddande kartongfodral som ekonomibrev. Inbetalningskort bifogas. Fyll i beställningsformuläret och ange hur många böcker ni önskar köpa.

 

 

 

380.00 kr

© Copyright Alutrans