Din kundvagn är tom
Se kundvagnen
Till kassan

Historia

1983 startade Stefan Andersson firman Alutrans i syfte att konstruera och försälja påbyggnader och släpvagnar till tunga lastbilar. Affärsidén var att inrikta sig på aluminium som konstruktionsmaterial, en nischprodukt som då låg i tiden. Huvudsakliga verksamheten kom dock att bli baserad på teknisk konsultverksamhet till påbyggnadsindustrin. En mängd special- och kundanpassade släpvagnar och påbyggnader har under åren utvecklats i samarbete med andra tillverkare. Även enskilda fordonskomponenter har utvecklats, Trux frontskydd är ett exempel. Tillsammans med Exte Fabriks togs Wildbar (registrerat varunamn) fram som kom att bli en världsuccé för att skydda lastbilsfronter främst i olyckor med vilt. Idag är det ett självklart tillbehör för tunga fordon i djurtäta områden.

Ett antal släpvagnar med aluminiumchassi har genom åren levererats av Alutrans. På bilden syns "Smörbilen" från 1984 som rullade hos Emanuelssons Åkeri i Motala med Tommy Bengtsson bakom ratten som samma år erövrade Nordic Trophy med ekipaget.

1983 började utvecklingen av Wildbar hos Exte Fabriks. Senare fortsatte Alutrans uppdraget hos Trux som gjort frontskyddet till en världsprodukt.


© Copyright Alutrans